Op dinsdag 18 oktober vond er in basisschool de Harlekijn een informatie-avond plaats over het woonproject. Tientallen ouders en jongeren verzamelden zich hier om te horen welke vorderingen er zijn in de plannen voor de Ruysdaelstraat.

Wat is er besproken?

  • Voorlopig ontwerp gebouw, indeling en appartementen
  • Organisatie van de zorg
  • Kosten (o.a. huur, zorgkosten, WLZ-voorziening, etc.)
  • Proces en planning
  • Wachtlijst, definitieve inschrijving en toewijzing

Het voorlopige ontwerp laat wooneenheden zien van ongeveer 40 vierkante meter met daarin een woonkamer/keuken, slaapkamer en badkamer. Ook is er een klein balkon of terras. In het gebouw is een eigen gedeelte voor de jongeren ingericht als gezamenlijke huiskamer, waar sociale activiteiten kunnen plaatsvinden, zoals koken of gewoon gezellig chillen. Ook is er een ruimte ingericht voor de begeleiding die 12 tot 24u aanwezig is. Hier is gekozen voor zorgaanbieder Fittin.

De voormalige Vijverberg wordt momenteel nog gebruikt als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zodra dit niet meer nodig is, zal de Vijverberg worden gesloopt en de nieuwe woningen worden gebouwd. Omwonenden van de bouwlocatie zijn al tweemaal bijgepraat over de plannen in aparte bijeenkomsten. Stichting Doorpakken, ‘Thuis en Fittin zullen ondertussen doorwerken om de bouwplannen definitief te maken, in gesprek te blijven met ouders/jongeren die een woonplek zoeken en zicht richten op het werven van personeel voor dit project.